معاون وزیر کار از طرح جدید اشتغال‌زایی دولت با استفاده از نذورات و هدایای مردم و نیکوکاران خبر داد و گفت: هدف اصلی شیوه نوین تامین مالی جمعی حمایت از کار آفرینان و نو آوران است.

به گزارش ویکی نیکی و به نقل از خبرگزاری تسنیم، عیسی منصوری با حضور در بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به اینکه تامین مالی جمعی، بیش‌تر برای شرکت‌‌های نوپا استفاده می‌شود، افزود: این روش تامین مالی در حوزه‌‌های کارآفرینی اجتماعی هم استفاده می‌شود از جمله اینکه نیکوکاران می‌توانند از آن برای حمایت از تحصیل کودکان و گروه‌‌های آسیب‌پذیر استفاده کنند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد امکان استفاده از تامین مالی جمعی را به‌ گونه‌ای که مردم تامین کننده سرمایه برای شرکت‌های نوپا باشند از اهداف دیگر این طرح برشمرد و اضافه کرد: برای قاعده‌‌مند کردن این طرح، قاعده این کار توسط سازمان بورس و اوراق بهادار مدیریت می‌شود و معمولا مجوز های مربوط هم توسط این سازمان ارائه می‌شود.

منصوری با ابراز اینکه «چهار نوع تامین مالی جمعی داریم»، افزود: نوع نخست «اهدا» است که برمبنای آن مردم منفعت خاصی را دنبال نمی‌کنند و هدیه و هبه می‌کنند. نوع دوم «پاداش» است و نوع بعدی «وام» یا «قرض» است که بنا بر نظر بانک مرکزی از آن استفاده نکردیم.

وی ادامه داد: نوع چهارم، «مشارکت» است که بر اساس آن مردم در آن مشارکت می‌کنند و زمانی که طرح به نتیجه می‌رسد در منافع آن به‌ نسبت آورده خود می‌توانند شریک شوند.


معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که این دستورالعمل در مدت دو هفته آینده در شورای عالی بورس به تصویب می‌رسد و رسما ابلاغ می‌شود، گفت: مردم برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشارکت می‌توانند از طریق نهادهای مالی و عاملین که مورد تایید سازمان بورس هستند، اقدام کنند.


منصوری افزود: عاملین وبگاهی را معرفی می‌کنند که متقاضیان استفاده از منابع تامین مالی اجتماعی می‌توانند طرح خود را ارائه و مشارکت کنند.

وی افزود: اطلاعات این طرح‌ها و ایده‌ها در سایت‌های مربوط به‌ اندازه کافی قرار داده می‌شود و مردم می‌توانند بررسی، انتخاب و سپس مشارکت کنند.

منصوری اضافه کرد: کوشش ما این است که امکان مشارکت با منابع مالی محدود در طرح‌های بزرگ و نوآورانه برای مردم فراهم شود.

وی با بیان این که حدود سه سال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت دستگاه‌های دیگر به‌روی این طرح، کار شده است، گفت: هدف اصلی، کمک به کار آفرینان و نوآوران در مراحل ابتدایی کار آن‌هاست.

منصوری ادامه داد: فقط در حوزه استارتاپی در یک سال گذشته حدود 140 هزار استارتاپ در کشور داشتیم که اگر بخشی از این‌ها به نتیجه برسد و مشمول حمایت از طریق تامین مالی جمعی شود و به‌ ازای هر کدام، حداقل 2 شغل ایجاد کنیم به رقم قابل توجهی می‌رسد.