«کافه تیتیل»، کافه سیاری که کتاب داره ... ! 

در سطح شهر کافه‌های زیادی وجود دارن که برای دکور یا واقعا برای خوندن، کتاب‌های بزرگ و کوچکی رو توی قفسه‌ها یا روی میزهاشون میذارن. مشتری‌هاشون میتونن حین خوردن مثلا یه فنجون قهوه یا یه استکان چای، کتاب هم بخوونن که خیلی کار خوبیه ای وای نه یه مشکلی هست!؟! کتاب رو باید همونجا بخونی نمیشه با خودت ببری خونه سر فرصت بخونیش. به همین خاطر یه جمع کوچکی از آدمای خوش فکر و خلاق با دیدن این سختیا یه ایده خیلی خوب برای دوستی با کتاب به ذهنشون رسید و اسمشو گذاشتن کافه کتاب تیتیل.



چند روز پیش با یکی از ایده پردازای این کافه؛ آقای حیدری، یه گفتگوی خودمونی داشتیم.

آقای حیدری خودش مهندسی مکانیک خونده و تصمیم گرفته بود با دوتا دیگه از دوستاش کنار شغلشون یه کار جدید انجام بدن که خستگی کار روزمره رو  کم کنه. اون‌ها از تاریخ 27 آذرماه 96 موفق شدن کار کوچکشون رو شروع کنن. راستی آقای حیدری گفت این کافه یه عضو افتخاری هم به اسم «کژال» داره.
کژال، فولوکس قدیمی که حسابی بهش رسیدن قشنگش کردن تا شهر رو دور بزنه، به دوستاش کتاب بده و در کنارش اون‌هارو به یه قهوه، چایی یا دمنوش دعوت کنه. هر سری به یه جایی میره هیچ معیار ثابتی هم واسه انتخاب مکان نداره، مثلاً توی این 4 ماه  تونسته به 140 جای مختلف از فرهنگسرا، دانشگاه گرفته تا بازارچه‌های خیریه و جاهای دیگه سر بزنه.

همراهان کافه میتونن هر کتابی که دوست دارن بردارن و با خودشون ببرن تا سر فرصت کتاب رو بخونن و هر موقع که کتاب تموم شد برگردونن پیش کژال. اعضای کافه خیلی خوش ذوق‌اند و در کنار کافه‌گردی برنامه عکاسی و نقاشی و موسیقی زنده هم دارن و تا الان میزبان رونمایی کتاب‌های گوناگونی هم بودن.

آقای حیدری میگه: «کافه تیتیل 2500 جلد کتاب داره که کژال 600 تا از اون‌ها رو میتونه حمل کنه، بیشتر کتاب‌های کافه، رمان هست و در کنارش کتاب شعر، کتاب کودک و نوجوان و کتاب مذهبی هم هست». راستی میشه بهشون کتاب هدیه داد و اون‌ها هم در ازای این کار نیک مارو یه فنجان چایی مهمان میکنن فقط یادتون باشه کتاب فلسفی، سیاسی یا اقتصادی نباشه.



آقای حیدری بین صحبتاشون به 3 نکته هم اشاره کرد:

1- کافه کتاب حق عضویت نداره و هیچ پولی برای امانت گرفتن کتاب دریافت نمیشه.

2- محدودیت زمانی برای بازگرداندن کتاب نداره هر موقع که دوست داشتین میشه کتاب رو برگردونین.

3- محدودیت مکانی هم نداره کتاب از هرجا که گرفتین میتونین به یه جای دیگر تحویل بدین یا اگر نمیتونین، کتاب رو به همون جایی (فرهنگسرا، مغازه و...)  که میزبانِ کافه بوده تحویل بدین. میزبان کافه کتابارو برمیگردونه به قفسه کتابای کژال.

کافه تیتیل باید دعوت بشه ...

هرکسی که دغدغه کتاب خوندن داره و دوست داره این فرهنگ قشنگ رو جا بندازه میتونه میزبان کافه باشه. کافه برای فعالیت احتیاج به برق و جای مناسب برای ایستادن داره که اگر اینا تامین بشه هیچ محدودیتی براشون نمیمونه و به راحتی میتونن به هرجایی برن و به دوستاشون کتاب امانت بدن.

 آرزوی کافه تیتل ...

اعضای 5 نفره کافه اساس کارشونو خوبی و اخلاق میدونن و دوست دارن تو راه کتاب و کتابخوانی الگوساز باشن همچنین برای بهتر شدن کسب و کارشون حامی مالی پیدا کنن تا بتونن کار قشنگشون رو گسترش بدن.  در ضمن آقای حیدری یه آرزو قشنگ واسه‌ی همه کافه‌ها داشت: «صنف داشته باشیم! درست مثل مشاغل دیگه تا کارمون به رسمیت شناخته بشه».

یه کار خوبی که تازگیا شروع کردن، کمک به خیریه‌ها و کمپین‌های نیکوکاریه، یه هشتگ هم راه انداختن به اسم #یک_روز_کار_در_ماه_برای_خیریه هدفشون از کار اینه که کار خیر جریان ثابت زندگی هرکسی بشه، فقط مختص یه زمان خاصی نباشه و ویکی نیکی هم قراره توو این مسیر کمکشون کنه.


راه‌های ارتباطی با کافه تیتیل:

اینستاگرام
تلگرام

 

نویسنده: محدثه سحرخیز