مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان این که نیکوکاران در عرصه وقف سلامت کم‌تر ورود کرده‌اند، گفت: دستگاه‌های دولتی بسیار بیش‌تر از مردم موقوفات را تصرف کرده‌اند و به سادگی هم حاضر به تمکین نیستند.

به گزارش ویکی نیکی و به نقل از ایسنا،‌ حجت‌الاسلام سید محمد طباطبایی در نخستین همایش حمایت‌طلبی اجتماعی، پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر و عوامل خطر مرتبط (با تمرکز بر سرطان) که در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد:‌ وقف یکی از سنت‌های اسلامی و حتی غیراسلامی است که همواره در بسیاری از زمینه‌های فرهنگی،‌ اجتماعی و پزشکی می‌تواند نقش بسیار موثری ایفا کند.

وی تصریح کرد:‌ وقف در طول تاریخ نقش بسیار خوبی در کشور اسلامی ایران ایفا کرده است و هر چند پس اصلاحات ارضی ضربه بزرگی به موقوفات در سراسر کشور وارد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به سابقه وقف در عرصه سلامت در خوزستان عنوان کرد:‌ اکنون برخلاف گذشته به علت مسایل اقتصادی که ایجاد شده ممکن است که یک نفر به تنهایی نتواند وقف داشته باشد بنابراین باید سراغ نیکوکاران برویم و به صورت وقف مشارکتی و گروهی در عرصه سلامت کارهایی انجام دهیم.

طباطبایی بیان کرد:‌ هر چند عزم بسیار خوبی میان دست‌‌اندراکاران بخش سلامت خوزستان در حوزه وقف سلامت وجود دارد اما مشکلات اقتصادی فراوان موجب شده در حوزه وقف سلامت مشکلاتی داشته باشیم.

وی اظهار کرد:‌ زمانی حضور خیرین مدرسه‌ساز نیاز بود و امروزه در بسیاری از مناطق احتیاجی به احداث مدرسه وجود ندارد و ممکن است تنها در برخی مناطق نیاز به مدرسه داشته باشیم. همچنین هرچند در برخی روستاها هنوز مسجدی وجود ندارد اما در مناطق شهری به جز مناطق تازه احداث‌شده، دیگر نیازی به ساخت مسجد نداریم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان تصریح کرد: ‌متاسفانه در بخش سلامت نیکوکاران کم‌تر ورود کرده‌اند و ما آمادگی خود را برای همکاری با مسئولان و نیکوکاران عرصه سلامت استان اعلام می‌کنیم. اگر بتوانیم نیکوکاران عرصه سلامت را با کمک مسئولان این بخش هماهنگ و جمع‌‌آوری کنیم. امید است که بتوانیم گام‌های بهتری در عرصه سلامت برداریم و مطمئناً نیز این امر امکان‌پذیر خواهد بود.

وی با اشاره به اقدامات نظام مافی در خوزستان گفت: نظام مافی اراضی بسیاری را در خوزستان وقف کرد و دانشگاه علوم پزشکی باید در زمینه دغدغه‌ها و اقداماتی که وی داشته کار کند. اقدامات نظام مافی نشانگر وجود دغدغه وقف در حوزه سلامت از زمان‌های گذشته در خوزستان است و امید است بتوان این راه را ادامه داد اما نیاز به یک عزم جدی در این زمینه وجود دارد که به تنهایی از عهده اداره‌کل امور خیریه و جامعه پزشکان برنمی‌آید.

طباطبایی عنوان کرد:‌ از مسئولان انتظار داریم تا به صورت کلی از اوقاف حمایت کنند و به صورت خاص و جزیی نیز در زمینه وقف سلامت ما را مورد حمایت قرار دهند. ما به جز موقوفات نظام مافی، موقوفه دیگری در عرصه سلامت در خوزستان نداریم و این موقوفه هم متاسفانه در زمان دوران ستم شاهی مشکلات متعددی داشته که تاکنون این مشکلات استمرار یافته‌اند.

وی ادامه داد:‌ اکنون نیز دستگاه‌های دولتی بسیار بیش‌تر از مردم موقوفات را تصرف کرده‌اند و به سادگی حاضر به تمکین نیستند و ما ناچار هستیم در کش و قوس‌‌های دادگاه پیگیر تمکین این دستگاه‌‌ها باشیم.