به گزارش «ویکی نیکی» و به نقل از ایرنا، «حسین نحوی نژاد» معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی، «مجید غلامی جلیسه» مدیر عامل خانه کتاب، «امین زاده» معاون فرهنگی کتابخانه ملی، «کیوان دواتگران» مدیرکل دفتر توانمندسازی سازمان بهزیستی، «محمدرضا اسدی» معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران و گروهی از انجمن‌های معلولین تهران و جمعی از معلولان برگزیده کشور در این مراسم حضور داشتند.

 تبیین مصادیق توانمندسازی در چهار مولفه

مدیر کل توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور در سخنانی در این مراسم گفت: «مصادیق توانمندسازی در سال جاری در چهار مولفه تبیین شده است.
«کیوان دواتگران»، نخستین مصداق توانمندسازی را حوزه ارتقا سلامت جهت پیشگیری، درمان و مراقبت‌های پزشکی از گروه‌های آسیب پذیر مانند ضایعات نخاعی و سالمندان عنوان کرد.
وی با اشاره به موضوع آموزش گفت: «تدوین بسته‌های آموزشی ویژه افراد معلول و خانواده های آنان جهت اطلاع رسانی و آگاهی از مسائل و مشکلات و روش‌های پیشگیری از تشدید معلولیت، افزایش دسترسی به منابع و زندگی مستقل برای افراد معلول را دومین مولفه توانمندسازی تببین شده توسط سازمان بهزیستی دانست.
وی حوزه امرار معاش و اقتصاد خانواده شامل تسهیلات مالی در قالب پروژه‌های حمایت از اشتغال معلولین در روستاها و حاشیه شهرها مانند برنامه‌های استاد شاگردی، افزایش استقلال و خودکفایی اقتصادی را سومین مولفه توانمندسازی تبیین شده خواند.
مدیرکل توانمندسازی سازمان بهزیستی، چهارمین مولفه تبیین شده توسط سازمان بهزیستی برای توانمندسازی را مولفه اجتماعی مانند برنامه‌های فرهنگی، اوقات فراغت، ورزش و حیطه های افزایش مشارکت افراد معلول در جامعه مانند برنامه‌های پارا‌المپیک، جشنواره‌های کتاب، شب شعر، تئاتر معلولین، نمایشگاه‌های دستاوردها و صنایع دستی معلولان و در نهایت برنامه‌های گردشگری و تورهای زیارتی سیاحتی جهت ارتقاء توانمندی معنوی و افزایش نشاط و رضایت مندی از زندگی عنوان کرد.
«دواتگران» در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه افراد معلول توانمندی‌های فوق العاده بالایی دارند گفت: «یکی از گروه‌هایی که توانمندی‌هایشان همیشه در جامعه مغفول مانده است گروه نابینایان هستند.»

افزایش 70‌درصدی شرکت‌کنندگان در جشنواره انتخاب بهترین کتاب با موضوع «معلولیت و توانمند سازی»

«منصور برجیان» مدیر عامل انجمن علمی و آفرینش‌های هنری معلولان ایران و دبیر اجرایی این جشنواره از همه کسانی که در این جشنواره این انجمن را یاری و کمک کردند و به نوعی این جشنواره را تقویت و حمایت کردند از جمله شرکت‌کنندگان، نویسندگان، مترجمان و به ویژه عواملی که در اجرای این جشنواره این انجمن را یاری کردند تقدیر کرد.
وی با بیان اینکه تعداد افراد شرکت کننده در این جشنواره به ویژه معلولان، 70 درصد نسبت به دوره قبل افزایش داشته، افزود: «سبب افتخار ما است که بتوانیم این عزیزان را به جامعه بشناسانیم و با این کار بتوانیم یک کار مفید انجام داده باشیم.»
از بخش‌های جذاب آیین اختتامیه دومین جشنواره انتخاب بهترین کتاب با موضوع «معلول، معلولیت و توانمندسازی» اجرای گروه سرود «دستان» با اجرای هنرمندان ناشنوا بود.
اجرای گروه موسیقی سنتی توسط زوج هنرمند معلول آقا و خانم فقیهی بود.
همچنین گروه موسیقی سنتی «شورآفرینان» به خوانندگی روح الله باقری اجرای برنامه کردند که بسیار مورد توجه حاضران در سالن قلم کتابخانه ملی قرار گرفت.
در بخش دیگری از آیین اختتامیه، هفت نفر از معلولان برگزیده که به تشخیص هیات داوران شایسته تجلیل و دریافت لوح تقدیر تشخیص داده شده بودند، تقدیر و لوح جشنواره به آنان اهداء شد.
«هانیه عرب»، «رباب فتوحی»، «رضا ایلخانی»، «یحیی توکلی»، «شکوفه شاه پری»، «غلامرضا زرین» و «علی نوری» معلولانی بودند که در این آیین با اهدا لوح تقدیر تجلیل شدند.
سازمان بهزیستی، انجمن آفرینش‌های علمی معلولان، خانه کتاب و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این آیین همکاری داشتند.