یکی از حوزه‌های با ارزشی که موسسات خیریه لازم است تا بر‌‌‌روی آن تمرکز و سرمایه‌گذاری کنند، شیوه هایی است که مخاطبان را به حامیان مالی همیشگی تبدیل می‌کند.

یکی از این شیوه‌ها، استفاده از ابزار ارتباطی مناسب است که از مهم‌ترین روش‌های بازاریابی خیریه‌‌ها، به‌شمار می‌رود.


حامیان مالی موسسات خیریه، حمایتی دوگانه (هدفمند و ترویج‌دهنده) دارند و سبب رشد و ترقی موسسات و جذب حامیان جدید می‌شوند.


 

بهترین کاری که خیریه‌ها می‌توانند برای جلب مشارکت‌‌های بیشتر انجام دهند، توجه بیشتر و نظم بخشی به رابطه خود و طرفدارانشان است.

خیریه‌ها باید با ارائه خدمات ویژه به مخاطبان وفادار خود، از احساس و انگیزه مضاعف آن‌ها استفاده بهینه کنند. چراکه :

صداقت و وفاداری مخاطبان، نسبت به موسسات خیریه، با افزایش ارتباطات و مشارکت عمیق‌تر آنها، رابطه مستقیم دارد.


برقرای ارتباط با مخاطبان موسسه

موسسات با دقت در رفتار داوطلبان و شرکت‌کنندگان در برنامه‌های خیریه و آنالیز رفتاری آن‌ها، می‌توانند استراتژی‌های رشد و گسترش روابط خود با سایرین را، استخراج کنند.

چه مدت داوطلبان با خیریه در ارتباط بوده‌اند؟ چه دلیلی سبب شده است تا برای اولین بار داوطلب جذب خیریه گردد؟ دلیل حمایت داوطلبان از موسسه چیست؟ و آیا این حمایت ادامه دار است؟

پیگیری مشارکت طرفداران در سیستم مدیریت حامیان، بینش موسسات خیریه را درباره منافع و علاقه‌مندی طرفداران خود، وسعت می‌بخشد و با توجه به اطلاعات ذهنی که دارند اگر پیام خود را به درستی به طرفدارانشان انتقال دهند و بطور مستقیم درباره اینکه چه چیزی بیشتر به نفع موسسه است صحبت کنند، ممکن است در مسیر توسعه خیریه، سریع‌تر گام برداشته و به مقصود خود برسند.


ایجاد روابط قوی با شرکای اجتماعی، موفقیت طولانی مدت این مشارکت را تضمین می‌کند.


همزمان که شبکه ارتباطی موسسات خیریه گسترش می‌یابد، موفقیت‌ شرکا و حامیان موسسات، در رسانه‌های اجتماعی نیز اهمیت دارد، چراکه دنبال‌کنندگان (فالوور ها) و حساب کاربری آنها، به منزله شانس بیشتر، برای جذب حامیان جدید، می‌باشد.

موسسات می‌توانند بخشی به‌نام «همکار ویژه» در خبرنامه خود ایجاد و مشارکت خود را با توجه به بانک ایمیل‌های ذخیره شده از افراد، برجسته‌تر سازند.

موسسات نباید از حامیانی که مدتی است با آنها ارتباط ندارند، غافل شوند. آنها به هر دلیلی که به طرف شما جذب شده باشند، اکنون زمان آن است که مجدد به موسسه متصل شوند.

خیریه‌ها می‌توانند از طریق اطلاع رسانی به افراد(ایمیل، پیامک و...) از تاریخ برگزاری کمپین‌هایی که برگزار خواهند کرد، خود را مجدد یاددآوری کنند.
و هرگز نباید از اینکه از حامیان خود سئوال کنند چرا حضورشان کمرنگ شده و اخیراً از آنها خبری نیست واهمه داشته باشند. شاید که حامی زمان‌های دور، گرفتار مشکلی شده و موقتا، مجبور بوده بودجه خود را محدود کند.

به هرحال موسسات می‌باید با همدردی و درک متقابل، راه‌های جدیدی برای مشارکت، پیش روی حامیان قدیمی خود، قرار دهند، تا آنها نیز متوجه شوند که همیشه مشارکت آن‌ها برای موسسه خوشایند بوده است. 

همچنین امکان دارد در حال حاضر مشکل حامی قدیمی، حل شده و مجدد قادر به پرداخت و مشارکت در تامین بودجه پروژه های نیکوکارانه باشد.



استفاده از سیستم مدیریت حامیان مالی

موسسات می‌بایست با استفاده از سیستم مدیریت حامیان مالی خود، برای تقسیم وظایف و برقراری ارتباط با حامیان، در جهت منافع خود بهره برده و یا از طریق دادن پیام‌های مناسب به اشخاص خاص و ویژه آن ها را تشویق کنند تا حامی موسسه شوند و یا برای سرمایه مورد نیاز خود برنامه‌ریزی کنند.


افزایش محبوبیت در رسانه های اجتماعی، ارتباطات آنلاین و دسترسی به تلفن همراه کاربران، از عوامل تعیین کننده در انتخاب روش‌های ارتباطی خیریه‌ها هستند.


توصیه می‌شود که موسسات خیریه و مردم نهاد، ارسال ایمیل را به عنوان کانال ارتباطی اصلی خود با حامیان، در اولویت قرار دهند و توسط رسانه‌های اجتماعی فرآیند را تکمیل کنند. (فیس بوک، توییتر و اینستاگرام).

طبق گزارش تکنولوژی جهانی فناوری NGO در سال 2018، 25 درصد از حامیان، رسانه‌های اجتماعی را دلیل ترغیب خود برای حمایت مالی از موسسه منتخب خود می دانند و 62درصد از حامیان بیان کرده‌اند که فیس بوک، الهام بخش‌ترین رسانه اجتماعی در تصمیم آنها مبنی بر کمک بوده است.

در هر صورت هنگامیکه کانال‌های ارتباطی مناسب با مخاطبان از سوی موسسات خیریه شناسایی شد، می‌باید محتوای ( مقالات، اخبار، تصاویر و...) مناسب برای هر کانال ارتباطی ایجاد شده و موسسات استراتژی‌های موثری را برای دست یافتن به بهترین نتایج، به کار گیرند. برخی از این استراتژی‌ها عبارتند از :

  1. استفاده از کلمات و تصاویر جذاب و گویا
  2. بررسی ایمیل‌های ورودی و ارسال شده به صورت مستقیم از طرف موسسات خیریه در فواصل منظم
  3. تعدیل و هماهنگ‌سازی پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی


مشارکت در ارتباطات منظم

بسیاری از کمک‌های مالی، به دلیل ترس حامیان و سرمایه گذاران از برقراری ارتباط بیش از حد معمول با موسسات، انجام نمی‌شود. اما آیا تا به حال سعی کرده‌اید با شخصی ارتباط برقرار کنید که هرگز چیزی درباره او نشنیده‌اید و او را نمی‌شناسید؟ یا فقط وقتی از کسی چیزی می‌خواهید با او ارتباط برقرار کنید؟

- اجتناب از تله های غیر اخلاقی

بهتر است که موسسات در هر ماه حداقل دو ایمیل، به مخاطبان هدف خود فرستاده و بازاریابی خیریه را از طریق کانال‌های ارتباطی دیگر نیز تکمیل کنند.

- حفظ ارتباطات حقیقی

به چه میزان، موسسات خیریه در حفظ ارتباطات خود توانا هستند؟! و به چه میزان در جذب منابع موفق عمل کرده‌اند؟! و در این رابطه چه چیز مهمی برای گفتن دارند؟!

موسسات نباید برای جذب مخاطبان، یک ایمیل یکسان را برای چندین نفر بفرستند. بلکه باید پیامی را درباره کار و برنامه فعالیت‌هایشان آماده و سپس همین پیام را متناسب با مخاطب خود، مجدد تنظیم کنند.

- ایجاد فایل پیام‌های از پیش آماده شده

 به منظور هدفمند کردن ایمیل‌ها، به موسسات این اجازه را می‌دهد تا ایمیل‌های مستقیم را کنترل و در هزینه و زمان صرفه جویی کنند.

در هر حال، نادیده گرفتن و به طور کل حذف نامه‌ها و پیام‌های مستقیم به حامیان نیز، اشتباه است، چراکه دریافت پیام از طریق ایمیل و یا سایر رسانه‌های اجتماعی، تنها چیزی است که سبب دلگرمی و تشویق، در جهت ابقای طرفداران در کنار خیریه، به عنوان حامیان مالی می‌گردد.

طبق تجربیات موسسات مردم نهاد، ارسال مستقیم پیام (پیام شخصی‌سازی شده)، شیوه‌ای موثرتر از ایمیل و پیام‌های کلی برای ترغیب حمایت‌کنندگان مالی از موسسه، است. به علاوه، هر کس دوست دارد متن پیام تشکر، مختص وی باشد و یا حتی تبریک تولدی را از طرف موسسه، دریافت کند.

در صورتی که موسسات خیریه این استراتژی‌ها را در ارسال پیام‌های خود به داوطلبان، شرکا و شرکت کنندگان در برنامه‌هایشان به اجرا درآورند؛ مطمئناً شروع ارتباطی زیبا را با مخاطبان خود، تجربه خواهند کرد.



نسخه انگلیسی این مطلب

منبع: وبسایت network for good