یکی از بزرگترین معضلات و درد‌های سالمندان تنهایی و نادیده گرفته شدن ازسوی اطرافیان است. برای جلوگیری از این موضوع باید امکاناتی فراهم شود تا از سالمند در کنار فرزندان و نزدیکانش نگهداری و مراقبت شود و این مهم می‌تواند در منزل خود سالمند و توسط یکی از نوه‌ها یا به وسیله یک پرستار سالمند امین و متعهد صورت پذیرد.

احترام به سالمند نکته ای که هرگز نباید فراموش شود!
حفظ حرمت و جایگاه سالمندان در خانواده، موجب تقویت حس ارزشمندی آنها می شود و قدرشناسی شما را از زحمات بی دریغ آنان در طول یک عمر زندگی پربرکت شان میرساند.

حفظ استقلال سالمندان الزامی است!
عدم استقلال مهمترین دغدغه‌ فکری و روانی بسیاری از سالمندان است که به واسطه بیماری و یا زندگی در خانه یکی از فرزندان، مجبور به پذیرش آن هستند. نه بی خیال آنان شوید و نه از سردلسوزی و محبت زیاد، رسیدگی های بدون ضرورت داشته باشید.

روحیات متفاوت سالمندان را دریابید!
تحولات جسمی و روانی در سالمندان که نتیجه افزایش سن سالمندان است کاملا متفاوت با روحیات دوران جوانی و میانسالی شان است.

حس مفید بودن را تقویت کنید!
معمولا سالمندان با وجود ضعف و ناتوانی جسمانی و یا آسیب پذیری در برابر بیماریها همواره در تلاشند که به خود و دیگران این مهم را ثابت کنند که هنوز مانند گذشته سالم هستند و می توانند فرد موثری باشند.
حال اگر اطرافیان بتوانند از نظر ذهنی حس موثر و مفید بودن را به سالمندشان القا کنند، نه تنها باعث می شوند آنان جایگاه  خود را مخاطره آمیز نبینند بلکه با افزایش اعتماد به نفس شان، موجب کاهش احساس ترس و اضطرابشان نیز شوند.

حفظ سلامت سالمندان
ضعف و اختلال در حافظه، از دست دادن شغل و بازنشستگی، مرگ همسر، ترک فرزندان و ابتلا به بیماری‌های مزمن از جمله مهمترین مسائل تجربه شده در این دوران است که باعث اختلال در سلامت روان و ناامیدی از زندگی می‌گردد.

 ما معلم اخلاق فرزندانمان هستیم
فرزندان ما رفتارهای ما را الگو برداری می کنند. آنها با ما همانطوری رفتار خواهند کرد که امروز ما با والدینمان رفتار می کنیم. توضیحات ما مشکلی را حل نمی‌کند زیرا یک واقعیت و اصل مسلم در تربیت می گوید: «فرزندان ما همان چیزی می‌شوند که ما هستیم نه آن چیزی که ما می‌خواهیم بشوند.»

 منبع:
 ماهنامه کهریزک، شماره 212 (ویژه‌ فروردین) ، مقاله چهل نکته تربیتی، دکتر عبدالعظیم کریمی