بحران آب نه‌ تنها در کشور ما بلکه در سطح جهانی به موضوعی حساس و مهم تبدیل شده است. همین امر باعث شده استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های مختلفی برای رفع مشکل ایجاد شوند

بحران آب تا حدی جدی است که از همین حالا باید تغییرات ویژه‌ای در الگوهای مصرف خود ایجاد کنیم. البته این به شرطی است که در حال حاضر در محل زندگی یا منطقه جغرافیایی شما آبی برای بهره‌برداری باقی مانده باشد. کمبود آب و آلودگی آن از جمله مشکلات جدی در سطح جهانی به حساب می‌آیند. این در حالی است که بر اساس گزارش بنیاد End Water Poverty، حدود ۶۶۳ میلیون نفر در سراسر جهان از دسترسی دائم و مطمئن به آب تمیز و ایمن محروم هستند. بر اساس این گزارش، دو سوم جمعیت جهان هم حداقل برای یک ماه در سال با مشکل کمبود آب مواجه می‌شوند.

حتی در کشورهای متمول نظیر آمریکا نیز بحران آب به شکلی متفاوت خودنمایی کرده است. در سال ۲۰۱۶، ۹ ایالت از دسترسی مدارس خود به منابع آبی با مقدار مجاز سرب خبر دادند. آلودگی به سرب و مس ممکن است از فعالیت‌های صنایع غیر مسئول، فرسایش لوله‌های انتقال آب، تصفیه نادرست آب یا سرمایه‌گذاری محدود در توسعه‌ی زیرساخت‌های انتقال آب نشات ‌گرفته باشد.

خشکسالی و بلایای طبیعی نیز ممکن است باعث قطع دسترسی شهروندان به آب شرب و بهداشتی در نقاط مختلف جهان شوند. در ایالات متحده آمریکا، از هائیتی به عنوان منطقه‌ای بدون زیرساخت‌های لوله‌کشی آب یاد می‌شود. این منطقه همچنان از زلزله فاجعه‌آمیز سال ۲۰۱۰ و دیگر بلایای طبیعی تأثیر پذیرفته است تا شرایط بحرانی را در بخش مدیریت منابع آب تجربه کند. بر اساس گزارش بانک جهانی، تنها یک‌چهارم شهروندان در هائیتی به سرویس بهداشتی دسترسی دارند. شاید باور این امر سخت باشد؛ اما منابع عظیم آب تازه در آمریکای شمالی نظیر دریاچه Mead در آریزونا یا رودخانه‌ی کلرادو نیز به علت خشک‌سالی و آلودگی ممکن است دیگر قادر به تأمین آب مصرف‌کنندگان خانگی و تجاری نباشند.

مصرف روزانه آب توسط شهروندان نیز تأثیر جدی در آینده منابع آبی دارد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده توسط WWF، در حال حاضر سیستم‌های آبیاری غیر بهینه فعال در مزارع، چیزی حدود ۷۰ درصد از آب سالم جهان را می‌بلعند که این مقدار دو برابر مقدار آب مصرف‌شده در هر صنعت دیگری است. در طرف مقابل، سیستم آب مصرفی شهری چیزی حدود ۸ درصد از مصرف جهانی آب را به خود اختصاص می‌دهد. راهکار های نادرست در بخش آبیاری مزارع ممکن است به طرق دیگر نیز بر منابع آبی تأثیر بگذارند. به عنوان مثال می‌توان به انتقال آلودگی‌ها به رودخانه‌ها و دیگر اکوسیستم‌های تامین آب اشاره کرد.

اگر چه تا اینجای کار شرایط کمی سیاه به نظر می‌رسد، اما بد نیست بدانید استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاران و سازمان های متفاوتی دست‌به‌کار شده اند تا با ارائه‌ی راهکارهای جدید و تکنولوژیک، بحران هایی نظیر مشکل جهانی آب را برطرف کنند یا تا حد امکان از شدت آن بکاهند.

منبع: زومیت