«ما موسسات سرطان را به همدیگر وصل می‌کنیم و از آنها پشتیبانی می‌کنیم تا سبب کاهش سنگینی بار جهانی آن شویم، حق برابری بیشتری را رقم بزنیم و مطمئن شویم که کنترل سرطان همچنان در اولویت سازمان بهداشت و توسعه جهانی خواهد بود.»

متن بالا در صفحه درباره‌ مای سایت اتحادیه بین‌المللی سرطان UICC درج شده است. اتحادیه‌ای که بیش از 1100 موسسه و سازمان از 170 کشور دنیا عضو آن هستند. این اتحادیه خود را نماینده جوامع بزرگ سرطانی جهان، وزارتخانه‌های بهداشت و گروه‌های بیمار می‌داند که متشکل از سیاست گذاران‌، محققان و کارشناسان موثر در پیشگیری و کنترل سرطان نیز است. UICC همچنین بیش از 50 شریک استراتژیک دارد.

در دهه گذشته‌، آنها با ابتکار خلق روز جهانی سرطان به میلیون‌ها نفر حامی رسیده‌‌اند، با برگزاری کنگره‌ جهانی سرطان‌، بیش از 15000 نماینده را استقبال و پذیرایی کرده‌ و چهار سازمان جدید راه‌اندازی کرده‌اند: مشارکت بین‌المللی کنترل سرطان، مرکز حقوقی و سرطان مک کیب، بنیاد چالش سرطان شهر و اتحاد  NCD.

این سازمان از فرصت روز سرطان و برگزاری کنگره جهانی سرطان و اجلاس رهبران سرطان جهان در راستای موارد ذیل بهره می‌برد:

  • ایجاد اهداف و شاخص‌های خاص و با محدودیت زمانی برای اندازه‌گیری و پیاده‌‌‌سازی سیاست‌ها و رویکردهای پیش‌گیری و کنترل سرطان در سطح ملیت‌‌ها
  • بالا بردن اولویت توجه به سرطان در برنامه‌های سازمان بهداشت و توسعه جهانی
  • بالابردن واکنش جهانی به سرطان

جوایز بهترین مدیریت و بهترین روحیه بخشی روز جهانی سرطان UICC

هر چند امسال در تاریخ 24 نوامبر (4 دی ماه) به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، کنگره جهانی سرطان و جوایز UICC نیز لغو شد، اما جوایزی که مستقیما به برگزاری کنگره مربوط نبودند اهدا شدند تا فعالیت سازمان‌های سرطان کماکان شناخته شده و اطلاع‌رسانی گردند. این جوایز به خانم اومولولا و موسسه محک اهدا شدند.


جایزه بهترین روحیه بخشی به مناسبت روز جهانی سرطان (کمپین اطلاع‌رسانی) – محک

MAHAK – Best World Cancer Day Spirit Award

UCII چنین بیان می‌کند:
محک، انجمن حمایت از کودکان مبتلا به سرطان در ایران، به همراه گروه متنوعی از همکاران خود فعالیت‌ ‌و تلاش‌های ملموسی را برای افزایش آگاهی در مورد سرطان در ایران، پیش از روز جهانی سرطان انجام داده‌اند. این شرکا شامل پایتخت تهران، سه مرکز خرید، فروشگاه‌ زنجیره‌ای پیشرو در ایران، مدارس، شرکای بین‌المللی و مشاهیر تراز اول، من جمله ورزشکاران و هنرمندان بودند.

کمپین آنها برای روز جهانی سرطان با درگیرکردن بیش از 6000 مخاطب در دو مرکز خرید معروف و همچنین در تعدادی از مراکز خرده فروشی در سراسر کشور انجام شد، مراکزی که داوطلبان و کارکنان محک در آنجا حضور داشتند تا مردم را به کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرطان کودکان دعوت کنند. آنها توجه ملی را با روشن کردن دو سازه‌ی بزرگ برج آزادی و مرکز فروش سانا به موضوع سرطان جلب کردند.

محک، همچنین شبکه بین المللی خود را فعال کرده و شرکای خود در آلمان، جورجیا و ایالات متحده تشویق کرده است تا فعالیت‌های مشابه روز جهانی سرطان را به صورت محلی انجام دهند. تفکر خارج از چارچوب محک به ارائه یک کمپین گسترده کمک کرده، دقیقا جایی که مشارکت و همکاری نقش مهمی دارد. 

این کمپین برنده‌ی جایزه، تحول و رشد شدیدی را نشان می‌دهد که به هزاران نفر در کشور خود و خارج از مرزهای آن رسیده است.



البته آقای آراسب احمدیان، مدیرعامل محک به همراه خانم سانچیا آراندا مدیرعامل شورای سرطان استرالیا، جزو دو نامزد دیگر دریافت جایزه بهترین مدیرعامل بودند.

جایزه بهترین مدیر عامل به اومولولا سالاکو، مدیر مرکز مراقبت و پشتیبانی سرطان Sebeccly - نیجریه

Omolola Salako – Best CEO Award

UCII چنین بیان می‌کند:
خانم اومولولا به عنوان یک Oncopreneur (آنکولوژیست و کارآفرین اجتماعی) ماموریت خودش را در مبارزه با سرطان و نابرابری‌های بهداشتی زمانی آغاز کرد که خواهرش در سال 2003 به دلیل ابتلا به سرطان کلیه در کمتر از سه ماه درگذشت. 

او اکنون تصمیم دارد تا فضایی ایمن برای افراد مبتلا به سرطان ایجاد کند و بعدها از او بعنوان یک متخصص سرطان که روشنگر تلاش‌های بیماران خود، برای بهبود سرطان است، یاد شود. اومولولا یک دانشمند برنده جایزه و نویسنده بیش از 25 نشریه و مجلات با تأثیرگذاری بالا و همچنین مدرس و محقق سرطان در کالج پزشکی دانشگاه لاگوس است. تحقیقات او به بررسی ژنومیک سرطان، عوامل اجتماعی تعیین کننده رفتارهای بهداشتی و نقش سلامت دیجیتال در آنکولوژی می‌پردازد.

وی کلینیک سرطان دیجیتال آنکوپادی (Oncopadi) را ایجاد کرد، یک راه حل فناوری برای امکان دسترسی سریع افراد به اطلاعات دقیق، مراقبت و پشتیبانی از سرطان. این یک پلتفرم و سکوی سلامت دیجیتال است که پزشکی از راه دور و یک سیستم هدایت سرطان قوی را ارائه می‌دهد. این شرکت خدمات و مشاوره آنلاین را به افرادی از نیجریه، غنا، کنیا، هند، انگلستان و ایالات متحده ارائه داده است. از سال 2006، اومولولا همچنین به عنوان یک برنامه استراتژیک و به عنوان عضو هیئت موسس مرکز مراقبت سرطان Sebeccly ، راه اندازی صفحه اینترنتی چندین برنامه سرطان تاثیرگذار را انجام داده است. 


 

شما می‌توانید در صفحه درباره مای سایت UICC از مراکز علمی و یا موسسات دیگری که با این اتحادیه همکاری دارند اطلاعات بیشتری کسب کنید، اما نکته قابل توجه در آن صفحه شاید اعلامیه جهانی سرطان باشد که اعلام می‌کند:

«در سال اخیر، نزدیک 9 میلیون نفر بر اثر سرطان فوت خواهند کرد و در صورت عدم کنترل و پیشگیری این تعداد در سال 2030 به 13.2 میلیون نفر خواهد رسید.»

با خواندن این اعلامیه ارزش کار موسسه خیریه محک و سایر موسسات فعال در حوزه سرطان چون موسسه خیریه مهرانه در امر اطلاع‌رسانی و پیشگیری، بیش از پیش مشخص می‌گردد. آنچه در بیاینه UIIC درباره محک بیشتر از هر چیز حائز اهمیت بود شاید ملموس بودن و قابل اندازه‌گیری بودن کمپین اطلاع‌رسانی محک است.

تیم ویکی نیکی هم این موفقیت را به موسسه خیریه محک و تمامی همکاران آنها در داخل و خارج از کشور و فعالین پیش‌گیری از سرطان تبریک می‌گوید و آرزوی موفقیت روزافزون برای آنها دارد.