روز جهانی بشر دوستانه هر ساله در تاریخ 19 آگوست (28 مرداد) برگزار میشود تا به کسانی که در کارهای بشر دوستانه به خطر افتادهاند و یا جان خود را از دست دادهاند، کمک کنند.
این روز توسط مجمع عمومی در سال 2008 تعیین شده و همزمان با تاریخ بمباران سال 2003 مقر سازمان ملل در بغداد عراق است.
هر سال، روز جهانی بشر دوستانه بر روی یک موضوع متمرکز میشود و ذینفعان را از سراسر سیستم بشر دوستانه به منظور حمایت از بقا، رفاه و شرافت افراد مبتلا به بحران و ایمنی و امنیت کارگران کمک میکند.
بمب گذاری هتل کانال در بغداد، عراق، 19 آگوست 2003
در 19 آگوست 2003، یک بمب گذاری در هتل کانال بغداد 22 تن از کارکنان کمکهای بشر دوستانه، از جمله نماینده ویژه سازمان دبیر کل سازمان ملل متحد در عراق، سرجیو ویرا دی ملو را کام مرگ کشاند. پنج سال بعد، مجمع عمومی با تصویب قطعنامهای، 19 آگوست را به عنوان روز جهانی بشر دوستانه برگزید.
سرجیو ویرا دی ملو که ملیت برزیلی داشت، بیش از ۳۰ سال از عمر خود را در سازمان ملل متحد صرف چالش برانگیزترین شرایط انسان دوستانه در جهان به منظور حمایت از قربانیان بیپناه جنگهای مسلحانه کرد. مرگ او و ۲۱ تن از همکارش در بغداد، در سراسر جهان قربانیان درگیریهای مسلحانه را از یک رهبر بشردوست، منحصر به فرد و شجاع که بدون ترس از آنها دفاع میکرد، محروم کرد. این رویداد غم انگیز رهبری برجسته را از جامعه بشری گرفت. او کسی بود که دغدغههای آنها را بر روی نقشه جهان حک کرد.
بمب گذاری هتل کانال، برای سازمان ملل متحد و جامعه بشر دوستانه خسارت بزرگی بود و نقطه عطفی برای عملیات بشردوستانه در عراق و در سراسر جهان شد.
انسانها همواره برای بقای خود در تلاشند و در این میان عدهای هستند که برای بقای سایرین نیز میکوشند؛ انسانهای خیّری که با نیکوکاری و از خودگذشتگی تلاش میکنند دنیا را به مکانی بهتر و زیباتر تبدیل نمایند.
این مردان و زنان نیک اندیش و نیک کردار با چشم پوشی از امکانات رفاهی و آسایش زندگی خود، تمام توان و نیروی خویش را صرف خدمت به جامعه بشری میکنند و در قامت استاد، پزشک، خدمتکار، مهندس و … برای انسانیت انسان تلاش میکنند.
شاید برای بسیاری مفهوم اقدامات و خدمات بشردوستانه نامانوس بنماید. خدمات بشردوستانه به آن دسته از اقداماتی اطلاق میگردد که به صورت داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد برای نجات جان، سلامت و آسایش انسانها به ویژه در هنگامه مخاصمات مسلحانه و بحران های انسانی صورت میگیرد.
افرادی که برای اقدامات انسان دوستانه داوطلب میگردند علاوه بر انجام رسالت سنگین انسانی خود در معرض انواع مخاطرات و تهدیدات قرار دارند. این گروه نیکوکار نه تنها توان و نیروی جسمانی و قدرت فکری و معنوی خویش را برای کمک به افراد در معرض خطر به کار میگیرند بلکه در بسیاری از مواقع جان یا سلامت خود را به واسطه حملات کورکورانه دشمن از دست میدهند.
روز بین المللی بشر دوستانه بهانهای است برای به یادآوردن و شناخت مردان و زنانی که برای کمک به دیگران با مخاطرات بسیاری مواجه میشوند و بعضاً جان خود را از دست میدهند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
پریسا رضایی
با سلام وادب ، آیا شما در زمینه بشر دوستی ، می تونید با جمعیت هلال احمر همکاری بفرمایید ؟
1576 روز پیش ارسال پاسخمجید ولی محمدی
بله این امکان فراهم هست از سمت ما
1575 روز پیش ارسال پاسخ