به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست تخصصی «اهمیت نوآوری در امر خیر و نحوه مدیریت آن» از سلسله نشست‌های «عصر نیکی» با مشارکت پلتفرم ویکی‌نیکی و خیریه آلا با حمایت اداره اوقاف تهران، برگزار شد.

در این نشست تخصصی «شوان صدرقاضی» پژوهشگر مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری در دانشگاه سازمان‌ملل در مورد نحوه انجام کار خیر به شیوه نوین ابراز داشت: «همانطور که جامعه مدام در حال تغییر است، ماهیت مشکلات اجتماعی نیز تغییر می‌کند. مثلا «فقر» همیشه مسئله پیچیده‌ای بوده ولی ماهیت و مکانیسم اثر فقر نسبت به آنچه صد سال پیش فقر تلقی می‌شده، تغییرات زیادی کرده است.»


توضیح دکتر «شوان صدرقاضی» درباره نشست «اهمیّت نوآوری در امر خیر و نحوه مدیریت آن»


وی افزود: «اگر ما با همان دید صدسال قبل بخواهیم برای کاهش فقر قدم برداریم، احتمال اینکه خیری ماندگار به جامعه هدف برسد، بسیار کم است. بنابراین پژوهش و به تبع آن نوآوری در امور خیر، امری ضروری است.»

«شوان صدرقاضی» ادامه داد: «بدون داشتن شناختی جامع از معضلات اجتماعی و تدبیر کارشناسی شده برای یافتن راه‌های افزایش اقدامات نوآورانه، حل مشکلات اجتماعی صرفا یک نیت خیر خواهد بود و بس.»


شوان صدرقاضی در نشست «اهمیّت نوآوری در امر خیر و نحوه مدیریت آن»


وی همچنین در قسمت دیگری از صحبت‌های خود به وظیفه مردم در انجام کار خیر پرداخت و افزود: «گرچه بطور سنتی حل مسائل اجتماعی بر دوش نهادهای دولتی است ولی در بیشتر کشورهای دنیا، ارگان‌های دولتی خوش‌نامی چندانی برای نوآوری ندارند، به خصوص وقتی‌که پای حل مسئله معضلات اجتماعی در میان باشد.

در سال‌های اخیر و با حضور پر رنگ‌تر نهادهای غیردولتی و کارآفرینان اجتماعی که با دید خلاقیت محور برای حل مسائل، تلاش می‌کنند، امید به نوآوری در حوزه‌های اجتماعی، بیشتر شده و کارهای خوبی در نقاط مختلف جهان به ثمر رسیده است.»

پژوهشگر مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری دانشگاه سازمان‌ملل، همچنین به مطالعه مثال‌های موفق اشاره داشت و گفت: «مطالعه مثال‌های موفق نوآوری با محوریت امر خیر نشان می‌دهد که به ثمر رسیدن و ماندگاری اینگونه فعالیت‌ها، نیازمند سازوکارهای خاصی است. این سازوکارها باید علاوه بر یافتن راه‌حل نوآورانه، تلاشی مضاعف برای مدیریت نوآوری باشد.»

«صدرقاضی» افزود: «دید خلاقانه و مدیریت محور، مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را در نظر می‌گیرد تا اطمینان حاصل کند که نوآوری منجر به اثربخشی اجتماعی خواهد شد. مثلا اطمینان حاصل شود که مسئله اجتماعی و عوامل آن به درستی شناسایی شده‌اند، کدام راه‌حل‌ها واقعا به درد جامعه می‌خورند و یا جامعه هدف، آگاهی کافی درباره نوآوری که به آن معرفی می‌شود را دارد.»


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان