یکی از دغدغه‌های اجتماعی تمام فعالین حوزه نیکوکاری و اقدامات بشردوستانه کار کودکان است و با دیدن کودکان کار، دلشان آشوب می‌شود! همان کسانی‌که کودک را در چارچوب کار کردن نمی‌بینند و جهان عاری از کار اجباری برای کودکان، منتهی علیه آرزوهایشان است.

در این بین اما عده‌ای با ظاهری آراسته ولی بی خبر از معضلات و آسیب‌های اجتماعی، سعی دارند کار اجباری کودکان را عادی جلوه دهند و حتی نمی‌دانند کودک‌کار کیست؟ چه تعاریفی دارد و چرا جزء یکی از آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود. آن‌ها با ناآگاهی خود، جامعه را به سمت و سوی اشتغال سیاه سوق خواهند داد! 


تبلیغ اینستاگرامی سامانه نوآوری اجتماعی


سامانه نوآوری اجتماعی مربوط به سازمان امور اجتماعی و دانشکده تربیت مدرس تهران، در تبلیغ اینستاگرامیِ عجیبی نوشت: «کودکان پتانسیل بالایی برای کار و تلاش دارند در حالی‌که توقعات چندانی هم برای شرایط کار و دستمزد ندارند یعنی بهترین فرصت برای اشتغال!»

این تبلیغ که در فضای مجازی با انبوهی از واکنش‌های منفی رو به رو شد، پس از ساعاتی از پیج شخصی این سامانه حذف شد و با عذرخواهی، جملاتی به جای آن نوشته شد که شباهت زیادی به توجیه داشت و این موضوع تعجب اذهان عمومی‌ را بیش از پیش افزایش داد!

این سامانه پس از حذف مطلب قبلی، در مطلب جدید نوشت: «متاسفانه پست منتشر شده در مورد کودکان‌کار به علت انتخاب واژگان نامناسب توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ همکار مرکز موجب ایجاد سوءتفاهم‌هایی بین مخاطبان شده است!
لازم به توضیح است با توجه به مطلب قبلی منتشر شده در سایت و صفحه اینستاگرام مرکز، رویکرد آن نسبت به آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکار برای کاهش معضلات اجتماعی شرح داده شده است! »



انتشار این مطلب بیش از این‌که شبیه به یک عذر‌خواهی و اظهار ندامت باشد، شبیه به یک توجیه بود با این تفاوت که اصلا توجیه خوبی به شمار نمی‌آود زیرا در مطلب قبلی صراحتاً به ترویج و تشویق اشتغال سیاه برای کودکان اشاره می‌شد.

سازمان امور‌ اجتماعی با همکاری دانشگاه تربیت مدرس سامانه نوآوری اجتماعی را ایجاد کرده‌اند و جالب است بدانید که هدف از ایجاد این سامانه مبارزه و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.!!
و حالا چگونه است که آگاهی در این سازمان به قدری کاهش یافته که این معضل و آسیب اجتماعی را به این نحو معرفی می‌کند؟! سازمانی که مدعی حل مشکلات و داعیه‌دار مدافع حقوق کودکان است، چرا این‌گونه حقوق کودک را زیر سوال می‌برد!
آیا اصلا می‌داند چگونه باید به کودکان‌کار کمک کرد؟! آیا تا به حال درباره کودکان‌کار مطالعه و تحقیقی داشته و منتشر کرده‌ است؟!

پر واضح است که این سازمان با نا آگاهی کامل در حوزه کودکان و حقوق آن‌ها در حال فعالیت است و نکته اصلی این است که معضل واقعی در آسیب‌های اجتماعی این است که کسانی داعیه‌دار حقوق کودکان هستند که هیچ دانشی از حقوق کودکان ندارند و همین موضوع نیز باعث می‌شود که معضل وارونه جلوه کند! 


بیایید درباره حقوق کودکان و آسیب‌های اجتماعی، بیشتر مطالعه کنیم و سپس دست به قلم شویم.