دکتر «بِن کارسوی» (Ben Carson) در محله فقیرنشین «دیترویت» به دنیا آمد و در بحبوحه جنبش حقوق مدنی و مبارزه با تبعیض علیه سیاهپوستان به دوران پر هیاهوی نوجوانی وارد شد.
نوجوان فقیر سیاهپوستی که در اتاقهای اجارهای خانهای کلنگی زندگی میکرد و شبها گرسنه میخوابید تا خرج تحصیلش مهیا شود، اکنون یکی از مشهورترین جراحان اعصاب جهان است که جان هزاران کودک را از مرگ نجات داده است.
نوجوانی و جوانی
او در شهر «دیترویت»(Detroit) ایالت «میشیگان»(Michigan) به دنیا آمد و توسط مادرش «سونیا کارسون » پرورش یافت. شرایطش در مقطع دبستان خوب نبود، اما تشویقهای مادرش نتیجه داد و مطالعه دو کتاب در هفته، به بخش مهمی از زندگیاش تبدیل شد.
بن به «کنت جی کوپر» خبرنگار برجسته روزنامه «واشنگتنپست»(The Washington Post) گفته است: «مهم نبود کجا باشم، ایستگاه اتوبوس، در اتوبوس، یا سر میز شام. مادرم که به کتابخوانی تشویقم میکرد به من میگفت: «بنجامین، کتاب را بگذار زمین و شامت را بخور.»»
او پس از فارغالتحصیل شدن از دبیرستان با معدل بسیار بالا در مدرسه روانشناسی دانشگاه «ییل»( Yale University) ثبتنام کرد اما به دانشگاه پزشکی دانشگاه میشیگان رفت و دوره رزیدنتیاش را در بخش جراحی مغز بیمارستان «جان هاپکینز»(Johns Hopkins Hospital) به اتمام رساند.
شغل
کارسون استاد جراحی مغز و اعصاب، سرطانشناسی، جراحی پلاستیک و اطفال مدرسه پزشکی دانشگاه «جانز هاپکینز» است. او پزشکی را تحت تأثیر داستانهایی که در کلیسا میشنید، انتخاب کرد. جان در ۳۳ سالگی به جوانترین رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال بیمارستان جانز هاپکینز تبدیل شد و سالانه ۴۵۰ تا ۵۰۰ جراحی انجام میداد که بخش زیادی از آنها را بیماران فقیر و بیبضاعتی که از آسیبهای مغزی رنج میبردند تشکیل میدادند. او به روزنامه واشنگتنپست گفته است: «اعتقاد عمیقی به خدا دارم. خودم را میشناسم. کارم خوب است، اما نه آنقدر که میگویند. میدانم چیزی پشتم است. خیلی وقتها احساس میکنم باید کاری انجام بدهم. این احساس از کجا میآید؟ فقط این را میدانم که چیزی هست که با چشم دیده نمیشود.»
زندگی شخصی
بن در سال ۲۰۰۲، پس از اینکه به سرطان پروستات مبتلا شد بخش زیادی از فعالیتهایش را متوقف کرد اما مدیریت جراحی 300 کودک یتیم و خیابانی را بر عهده گرفت. او و «لاسنا کندی» در سال ۱۹۷۱ در دانشگاه ییل آشنا شدند و در زمستان سال ۱۹۷۵ ازدواج کردند.
صندوق دانشپژوهان کارسون
کارسون و همسرش در سال ۱۹۹۴ صندوق دانشپژوهان را با هدف کمک به دانشآموزان ممتاز و بیبضاعت مقاطع راهنمایی و دبیرستان تاسیس کردند. دانشآموزان واجد شرایط علاوه بر دریافت بورس تحصیلی کامل، سالانه دو هزار دلار نیز برای تامین مخارج زندگی دریافت خواهند کرد.
فیلم پزشک زبردست
فیلم پزشک زبردست محصول سال ۲۰۰۹ کشور آمریکا است و زندگی بن کارسون و تجربیاتش از عمل جراحی روی دو قلوهای به هم چسبیده را روایت میکند. این فیلم به دلیل روایت داستانی لطیف و انساندوستانه شش جایزه «امی» را دریافت کرد.
منبع: هفته نامه شهر امید
دیدگاههای بازدیدکنندگان
.
بهترین جراح مغز اعصاب جهان هستند من خودم پروفسورای جراحی مغز اعصاب رو دارم
446 روز پیش ارسال پاسخ