از بدو پیدایش دانش اقتصاد، دغدغه «فقرزدایی پایدار» همواره جزو دغدغه‌های کلیدی اقتصاددانان بوده است. در این مسیر، مکاتب و رویکردهای اقتصادی مختلف (مکتب اقتصاد آزاد، مکتب سوسیالیسم، مکتب اقتصاد اسلامی، مکتب کمونیسم، رویکرد توسعه انسانی، رویکرد اقتصاد نهادگرا و رویکرد اقتصاد رفتاری)، تجویزهای متنوعی داشته‌اند که بسیاری از آنها نیز توسط دولت‌ها و نیز سازمان‌های عام‌المنفعه مختلف اجرا و نتایج آن مشاهده شده است.

این کارگاه آموزشی ضمن مرور اجمالی راه‌حل‌های کلیدی طرح‌شده توسط مکاتب و رویکردهای مختلف علم اقتصاد در حوزه «فقرزدایی پایدار»، به استخراج پیشنهادهای کاربردی برای «فقرزدایی پایدار» در ایران امروز می‌پردازد؛ پیشنهادهایی که به تفکیک برای «دولت ملی»، «دولت‌های محلی و شهرداری‌ها»، «سازمان‌های مردم‌نهاد و عام‌المنفعه» و نیز «کارآفرینان دارای مسئولیت‌پذیری اجتماعی» مطرح می‌شوند.


کارگاه آموزشی «مبانی اقتصادی فقرزدایی»


در این کارگاه به سئوالات زیر پاسخ داده خواهد شد:

  1. شیوه‌های اصلی اندازه‌گیری «شدت فقر» چیست؟ وضعیت فقیرترین دهک درآمدی در ایران (وضعیت درآمد، آموزش، اشتغال و تبعیض جنسیتی)، چگونه است؟
  2. مکاتب و رویکردهای مختلف «علم اقتصاد» (مکتب اقتصاد آزاد، مکتب سوسیالیسم، مکتب اقتصاد اسلامی، مکتب کمونیسم، رویکرد توسعه انسانی، رویکرد اقتصاد نهادگرا و رویکرد اقتصاد رفتاری)، کدام راه‌حل‌های کلیدی را برای «فقرزدایی پایدار» طرح می‌کنند؟
  3. مفهوم «یارانه نقدی مشروط» (Conditional Cash Transfer) چیست؟ در پروژه‌های فقرزُدایی اجراشده توسط سازمان‌های دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد، کدام درس‌های کاربردی را می‌توانند از این مفهوم استخراج کرد؟
  4. «ارزیابی اثربخشی» (Impact Evaluation) به چه معناست؟ در هر پروژه فقرزُدایی، با چه تکنیک‌هایی می‌توان فرآیند مناسب ارزیابی اثربخشی را طراحی کرد؟ برای افزایش بهره‌وری یک پروژه فقرزُدایی، مطالبات منطقی از «سازمان‌های دولتی»، «سازمان‌های غیردولتی» و  «فقرا»، چه باید باشد؟


مدرس کارگاه

میثم هاشم خانی

میثم هاشم خانی

اقتصاددان و مدیر موسسه مطالعاتی «حامیان فردا»


زمان و مکان برگزاری

جلسه اول: پنجشنبه 9 اسفند - ساعت 13 الی 17

جلسه دوم: جمعه 10 اسفند - ساعت 13 الی 17

مکان: موسسه خیریه مهرگیتی؛ تهران، شهرک غرب، فاز6، ایوانک غربی، خیابان گل افشان شمالی، انتهای کوچه دوم، پلاک 20


مخاطبان ورکشاپ

  1. مدیران و اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد
  2. مدیران و کارشناسان شرکت‌های خصوصی علاقه‌مند به پروژه‌های مسئولیت‌پذیری اجتماعی (CSR)
  3. کلیه افراد علاقه‌مند به وقف منابع مالی و یا وقف تخصص حرفه‌ای در پروژه‌های فقرزدایی
  4. مدیران و کارشناسان سازمان‌های دغدغه‌مند در حوزه کاهش پایدار فقر


برای شرکت در این رویداد روی باکس زیر کلیک کنید