عید امسال سایت شیپور با همکاری شبکه سه و برنامه سه ستاره، کمپین خیریه دست به دست را راه‌اندازی کرده است.

برای شرکت در این طرح و پویش همگانی، هر وسیله‌ای که قابل استفاده است و شما برای عید می‌خواهید آن را به نیازمندان هدیه دهید، مثل یک آگهی شیپور از آن عکس گرفته و در سایت شیپور ثبتش کنید.


آشنایی با نحوه ثبت آگهی در کمپین دست به دست

خیریه‌های معتبر با دسترسی به تمام نقاط ایران آماده دریافت کمک‌های مردم و رساندن آن به صاحبان جدیدشان هستند.

شعار کمپین: با اشتراک گذاشتن این کمپین، سال را برای همه نو کنیم.

شما از طریق این لینک می‌توانید به این کمپین بپویندید.

 

نقد این کمپین از نگاه یک کارشناس تبلیغات

دست به دست ، یک دو سه بی‌نهایت، کاربر!

 

هرچقدر که کتاب «یک دو سه، بی نهایت» اثر جورج گاموف در زمان خود گردآورنده موضوعات عجیب و قابل تامل است، کمپین دست به دست نیز در عصر خود دارای نکات پر ابهام است. دست به دست را می‌توان از جمله کمپین‌های مسئولیت اجتماعی دانست که بیش‌تر به مسولیتش را به پدیدآورنده‌اش اثبات کرد تا به جامعه.


کمپین دست به دست با یک ایده خوب آغاز گردید. وب سایت شیپور به عنوان یک بستر نیازمندی‌های رایگان خرید و فروش، اقدام به ارائه طرحی کرد که کاربرانش این بار به جای ارائه کالاهای و نو و دست دوم‌شان برای فروش آن‌ها را به صورت رایگان در اختیار مستمندان و افراد محتاج قرار دهند.  قرار بر این بود که با هماهنگی برخی خیریه‌ها این کمک‌های مردمی که در شیپور گردآمده جمع‌آوری و به نیازمندان اهدا گردد و برای رساندن صدای این کمپین به گوش مخاطبان، شیپور به یک برنامه نسبتا پربیننده به نام «سه ستاره» با اجرای مجری پرحاشیه سال‌های اخیر رسانه ملی احسان علیخانی متوسل شد. این برنامه در ایام نوروز پخش گردید و یکی از آیتم‌های پررنگ آن تبلیغ کمپین «دست به دست» بود. به موازات این برنامه از هنرمندان و ورزشکاران بنام نیز دعوت شد تا به این برنامه بپیوندند. این افراد نیز به این دعوت احتمالا با دریافت هزینه، پاسخ مثبت دادند و آن را در برنامه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی خود، ترویج کردند.

هرچند محتوای تولید شده این کمپین در میان مردم گسترش نیافت و اصطلاحا ترند نشد، اما حدود 8 هزار کالای نو و دست دوم در وب سایت شیپور برای ارائه به نیازمندان و به صورت رایگان ثبت شد و دوباره نام شیپور را که البته شهرت زیادی به استفاده از تبلیغات پرخرج دارد را بر سر زبان‌ها انداخت. کنار هم قرار دادن این موارد نشان از موفق بودن کمپین دست به دست داشت.


کدام کالا دست به دست شد؟

اما همان‌طور که مستحضر هستید، اثر بخشی یک کمپین تبلیغاتی و حتی برنامه‌های مسئولیت اجتماعی با بررسی میزان تحقق اهداف از پیش تعیین‌شده مشخص می شود و اگر بخواهیم این کمپین را از این زوایه مورد نقد و بررسی قرار دهیم باید سوال کنیم: «کدام کالا دست به دست شد و به دست نیازمندان رسید؟»

با بررسی‌های انجام شده دریافتیم که نام نهادها و موسسات خیریه‌ای که در این طرح قرار بود مشارکت داشته باشند هیچ‌گاه معرفی نشدند و کالاهای ارائه شده از سوی مردم هم‌چنان در وب سایت شیپور در انتظار ارسال بسر می برد. احتمال قریب به یقین، هیچ خیریه‌ای در این کمپین برای رساندن کالاهای مردم به دست مستمندان حضور ندارد و  تنها عایدی این کمپین پرخرج، افزایش تعداد کاربران شیپور و یا فعالیت مجدد برخی کاربران آن در این کمپین به ظاهر مسئولیت اجتماعی باشد. مساله‌ای که به جایگاه شیپور را در موتورهای جستجوگر ارتقا می‌بخشد.

متاسفانه خیل هنرمندانی که با دریافت هزینه و یا به صورت رایگان به این کمپین چند میلیاردی پیوستند نیز هیچ‌گاه نپرسیدند که آیا آنچه برایش تبلیغ کردند تحقق یافت یا نه؟ به همین خاطر است که کمپین دست به دست را باید کمپین یک ، دو، سه بی‌نهایت کاربر نامید تا یک کمپین مسئولیت اجتماعی واقعی.


نویسنده: علیجاه شهربانویی

 

 

محتوای تولید شده افراد مشهور در کمپین دست به دست

 

حمایت بازیگران از کمپین دست به دست

حمایت مجریان از کمپین دست به دست

حمایت خوانندگان از کمپین دست به دست

حمایت ورزشکاران از کمپین دست به دست