شركت‌ها دريافته‌اند كه برای بهره‌ور بودن، رقابت‌پذير بودن و توانايی پاسخگويی به تغييرات سريع جهانی میبايست مسئولانه عمل كنند. جهانی‌شدن، مرزهای جغرافيايی را كمرنگ كرده و فن‌آوری، فاصله‌ها و زمان و را از ميان برداشته است. 

با اين حجم وسيع از تغييرات محيطی، شركت‌ها تمايل به افزايش توان خود در مديريت بر سود و ريسک داشته و می‌باید از حسن شهرت و برند خود حمايت كنند.


تاثیر مسئوليت اجتماعی بر فعالیت شرکت‌ها چیست؟


 همچنين جهانی‌شدن، رقابت تنگاتنگی برای جذب و حفظ نيروی كار ماهر، سرمايه‌گذاران و مشتريان وفادار به همراه داشته است. 

چگونگی پاسخگويی شركت به نيازهای كاركنان، بازار و مشتريان در گرو پايداری كسب ‌و كار است. اهتمام ورزیدن به مقوله مسئولیت اجتماعی می‌تواند در اثربخشی بیش‌تر سازمان‌ها و شرکت‌ها بسیار مفید واقع شود.


پیشنهاد مطالعه:

 «آشنایی با مفهوم مسئوليت اجتماعی شركت‌ها و هرم کارول»


 مهمترين عوامل حرکت شركت‌ها به سوی مسئوليت اجتماعی 

  • تمايل به جهانی شدن
  • تلاش جهت شفاف‌سازی كليه فعاليت‌ها
  • تمايل كاركنان برای مشاركت در كسب و كار شركت‌ها
  • تمايل مصرف كنندگان به استفاده از محصولات دوستدار محيط زيست
  • فشار كاركنان براي افزايش مسئوليت‌پذيری به شركت‌ها
  • فشار و افشاگری رسانه‌ها
  • حقوق شهروندی
  • افزايش شديد جمعيت كره زمين


تاثیر مسئوليت اجتماعی بر فعالیت شرکت‌ها چیست؟



تاثیر مسئولیت اجتماعی بر فعالیت شرکت‌ها

  •  ایجاد روابط بهتر

ایجاد روابط مثبت شرکت‌ها با جامعه نشان می‌دهد که شرکت‌ها در بخش روابط اجتماعی به چه میزان قوی عمل کرده و به جامعه اهمیت می‌دهند، این یعنی شرکت به مشتریان خود نیز اهمیت می‌دهد.
داشتن ارتباطات عمیق و معقول تر با جامعه می‌تواند با ایجاد ریشه‌های سالم و سودمند، به پیشرفت سریع بنگاه‌های اقتصادی کمک و آن‌ها را در جامعه مطرح سازد.

  •  بازاریابی و ایجاد تصویر ماندگار

برندها برای یکپارچه سازی مسئولیت‌اجتماعی در استراتژی‌های کسب و کارشان در تلاش هستند، زیرا امروزه مشتریان در هنگام خرید بر برندهایی تمرکز می‌کنند که مسئولیت اجتماعی دارند و فعالیت‌های نیکوکارانه انجام می‌دهند.


حدود ۵۵‍درصد از مصرف‌کنندگان تمایل دارند، برای خرید محصولاتی که در شرکت‌های مسئولیت اجتماعی تولید می‌شوند، حتی هزینه بیشتری، پرداخت کنند.


اجرای مسئولیت اجتماعی در ابتدای کار هر بنگاه اقتصادی، می‌تواند در حکم یک سکوی پرش باشد، چراکه سبب شهرت مثبت و زود هنگام و البته بهانه‌ای برای نوشتن رسانه‌ها درباره آنهاست.(برندینگ)

  •  جلب رضایت کارمندان

استخدام افراد جدید، پرهزینه‌تر از حفظ کارکنان قدیمی است. ولی جلب رضایت کارمندان نیز، کار ساده‌ای نیست.
تمایل درونی به انجام کارهای بزرگ و مهم، در همه ما وجود دارد و اغلب کارمندان تمایل دارند برای شرکتی کار کنند که در انجام کارهای خیرخواهانه مهم و موثر، مشارکت دارد. و یکی از اهداف مسئولیت اجتماعی، ایجاد حس هدفمندی در کارکنان است. بنابراین اگر شرکت‌ها به مسئولیت اجتماعی خود الویت دهند، می‌توانند بخش بزرگی از مشکلات در بخش منابع انسانی را رفع کنند.

  •  جذب سرمایه‌گذاران

امروزه سرمایه‌گذاران، سهامداران و مشاوران شرکت‌ها، شرکت را از نظر سلامتی و کامیابی اجتماعی نیز ارزیابی می‌کنند و اگر بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌ها، با جامعه در ارتباط نباشند و تنها بر سودآوری مالی خود تمرکز کنند، نه تنها از اقبال جامعه و مشتریان محروم خواهند شد بلکه در ارزیابی و سنجش سرمایه‌گذاران و سهامداران نیز، نتیجه نخواهند گرفت.
انجام مسئولیت اجتماعی به‌عنوان یک استراتژی بلند مدت یک شرکت، به سرمایه‌گذاران نشان می‌دهد که آن شرکت در حال رشد است و تمایل دارد بیشتر و عمیق‌تر رشد کرده و سهم خود را از بازار افزایش دهد. 


 شرکت‌های مسئولیت اجتماعیِ فعال با ایجاد ارزش در جامعه، نظر سرمایه‌گذاران را بیشتر به خود جلب خواهند نمود.


  • ساختن جهانی زیباتر

بازاریابی، ایجاد تصویر عمومی مثبت و درآمدزایی درکنار فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی، جهان را تبدیل به جای بهتری برای زندگی خواهند کرد. شرکت‌های مسئولیت اجتماعی می‌توانند علاوه بر اینکه دنیا را به جای خوشایند‌تری برای زندگی تبدیل می‌کنند، به شهرت برندشان نیز کمک کنند.
شرکت‌ها باید برای ایجاد کوچک‌ترین اثر مثبت در جامعه، برنامه‌ریزی کنند و آگاه باشند که مسئولیت اجتماعی می‌تواند آن‌ها را برای باقی ماندن در دنیای کسب و کار یعنی پایداری آنها، یاری کند.


در این نوشتار با مهمترين عوامل حرکت شركت‌ها به سوی مسئوليت اجتماعی و تاثیر آن بر فعالیت شرکت‌ها آشنا شدیم.
به ما بگویید :

 آیا عوامل موثر دیگری را می‌شناسید که شرکت‌ها را به فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی ترغیب کند؟