همه ما میدانیم که دنیای تأمین مالی برای سازمانهای غیرانتفاعی به سرعت در حال تغییر است، و بازیگران و فناوریهای جدید تقریباً روز به روز ظاهر میشوند. یکی از روندهای امیدبخشی که امروزه بر سازمانهای غیرانتفاعی تأثیر میگذارد، استفاده از فناوری مالی در عملکرد سازمانهاست. به عبارت دیگر، ما شاهد ظهور نوع متفاوتی از حامیان هستیم - به ویژه افرادی که مقدار کمی پول به عنوان کمک مالی استفاده میکنند و از فناوری مالی برای تسریع تلاشهای خیریهشان بهره میبرند.
برای ادامه رقابت و پیشرفت در این محیطی که در حال تغییر است، سازمان غیرانتفاعی شما باید با آخرین روندها همگام شود. بیایید ببینیم که چگونه فناوری مالی (فینتک) به عملکرد سازمانهای غیرانتفاعی و کمککنندگانی که مقدار کمی پول اهداء میکنند، تأثیر میگذارد و چه مراحلی میتوانید برای اعمال این روشها در سازمان خود انجام دهید.
فناوری مالی (فین تک) چیست؟
فناوری مالی یا فینتک به معنی "تکنولوژی مالی" است و اشاره به دامنهی گستردهای از فعالیتها و خدمات در حوزه مالی دارد که از تکنولوژیهای نوین و دیجیتال برای بهبود و نوآوری در این حوزه استفاده میکنند. این تکنولوژیها و خدمات معمولاً به روشهای متداول مالی، مدیریت منابع مالی، انتقال و پرداخت و ارتباطات مرتبط با مالی اصلاح میآورند.
فینتک به افراد و سازمانها امکان میدهد تا به روشهای جدیدی برای مدیریت پول و منابع مالی، پرداختهای الکترونیکی، سرمایهگذاری و معاملات مالی بپردازند. از مثالهای شناختهشده فینتک میتوان به اپلیکیشنهای مدیریت مالی شخصی که به افراد کمک میکنند تا بودجه خود را بهبود بخشند، سامانههای پرداخت الکترونیکی که امکان پرداخت آنلاین فاکتورها و خدمات را فراهم میکنند، بورسهای آنلاین که به افراد اجازه میدهند در بازار سهام و اوراق بهادار سرمایهگذاری کنند، و همچنین ابزارهای مالی مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین یا کریپتوارز که در معاملات مالی دیجیتال به کار میروند، اشاره کرد.
فینتک نقش مهمی در بهبود و تغییر مدلهای مالی و اقتصادی ایفا میکند و به افراد و سازمانها امکان انجام معاملات مالی به راحتی، سرعت بیشتر و با کارایی بهتر را میدهد. این تکنولوژیها به توسعه اقتصادی و بهبود مالی جهانی کمک میکنند و در حوزههای مختلف از بانکداری تا بیمه و مدیریت ریسک تأثیرگذاری دارند.
چرا فناوری مالی (فین تک) برای سازمان های غیرانتفاعی مهم است؟
فناوری مالی (فینتک) برای سازمانهای غیرانتفاعی به عنوان یک عامل مهم در تحول و بهبود فعالیتهای آنها محسوب میشود. این تکنولوژیها قدرتمندی در ارتقای روشها و فرآیندهای مالی سازمانهای غیرانتفاعی دارند و به آنها امکانات و مزایایی را ارائه میدهند که در گذشته به آن دسترسی نداشتند.
به طور عام، رایج شدن مدلهای تأمین مالی نوآورانه که از تکنولوژی بهره میبرند، مثل پلتفرمهای جدید فینتک، در حال تغییر دادن بخش غیرانتفاعی است. این امکان فرصتهایی برای سازمانهای غیرانتفاعی ایجاد کرده است، و حتی پایههای سنتی حامیان را تغییر داده است. به خصوص، احتمالاً افراد معمولی که میخواهند به شما ارز دیجیتال (crypto) بدهند یا از فناوری مالی استفاده کنند، جوانتر هستند.
آنها به تکنولوژی بیشتر آشنا هستند، بنابراین سازمان شما باید برای همگام شدن با این روندها تطابق کند. فینتک به تسریع این تغییرات کمک میکند، زیرا به اهداکنندگان امکان میدهد که به میزانهای کوچکتر و بیشتر به موسسات غیرانتفاعی کمک مالی کنند. بنابراین اکنون اهداکنندگان میتوانند به سازمانهای غیرانتفاعی از طریق پلتفرمهای سرمایهگذاری مانند Betterment و پلتفرم پرداخت آنلاین PayPal کمک مالی کنند.
فناوری مالی یا فینتک چه کمکهایی به سازمانهای غیرانتفاعی میکنند
1. جذب اهداکنندگان جوان:
با ظهور فناوریهای مالی و استفاده از آنها در عرصه خیریه، سازمانهای غیرانتفاعی میتوانند به راحتی اهداکنندگان جوان و فعال در فضای دیجیتال را جذب کنند. این اهداکنندگان ممکن است از فناوریهای مخترق مانند کریپتوارز استفاده کنند و از پلتفرمهای دیجیتال برای کمک به سازمانهای غیرانتفاعی استفاده کنند.
2. افزایش تسهیلات پرداخت:
فینتک به سازمانهای غیرانتفاعی این امکان را میدهد که به راحتی از تسهیلات پرداخت جدید و نوآورانه استفاده کنند. اهداکنندگان میتوانند از روشهای مختلفی مانند پرداختهای آنلاین، کریپتوارز، و برنامههای مالی مبتنی بر موبایل برای کمک به سازمانهای خیریه استفاده کنند.
3. افزایش شفافیت مالی:
فینتک میتواند به سازمانهای غیرانتفاعی کمک کند تا مالیات خود را بهبود دهند و شفافیت بیشتری در مدیریت منابع مالی داشته باشند. از طریق فناوری مالی میتوان اطلاعات مالی به صورت دقیقتر و شفافتری ارائه داد.
4. افزایش جلب منابع مالی:
امکان جلب منابع مالی بیشتر از اهداکنندگان مختلف از جمله کممقداران و مهمانان در سازمانهای غیرانتفاعی را فراهم میکند. این منابع مالی از طریق فناوری مالی و روشهای دیجیتال به سازمانها وارد میشود.
5. افزایش بهرهوری:
استفاده از فینتک به سازمانهای غیرانتفاعی کمک میکند تا عملکرد و بهرهوری خود را بهبود بخشند. این فناوری میتواند فرآیندهای مالی و مدیریت منابع را بهبود بخشد و زمینهای برای رشد و توسعه فراهم کند.
به طور کلی، فینتک به سازمانهای غیرانتفاعی امکاناتی جدید و موارد ضروری برای جذب منابع مالی، تسهیل پرداختها و بهبود عملکرد مالی ارائه میدهد.
اهداکنندگان با مقدار کم پول، آینده جمعآوری مالی را شکل میدهند.
اهداکنندگان با مقدار کم پول نقش مهمی در شکلدهی به آینده جمعآوری مالی دارند. این اهداکنندگان معمولاً به عنوان "اهداکنندگان خرد" شناخته میشوند و اغلب مبلغهای کوچکی را به سازمانهای غیرانتفاعی اهدا میکنند. اگر چه هر اهداکنندگان خرد به تنهایی مقدار بزرگی از منابع مالی به عنوان اهدای خود ندارد، اما از تعداد زیادی اهداکنندگان مشابه تشکیل شده و به طور جمعی میتوانند تأثیر مثبتی در جمعآوری مالی سازمانهای غیرانتفاعی داشته باشند.
اهداکنندگان خرد عمدتاً از فناوریهای مالی و دیجیتال برای انجام معاملات مالی و اهدا به سازمانهای خیریه استفاده میکنند. این اهداکنندگان میتوانند به راحتی از پلتفرمهای دیجیتال برای انجام اهداها و پرداختهای آنلاین بهره ببرند. از این رو، اهداکنندگان خرد باعث افزایش تسهیلات پرداخت و جذب منابع مالی بیشتر برای سازمانهای غیرانتفاعی میشوند.
بنابراین، نه تنها اهداکنندگان عمده و معتبر در جمعآوری مالی نقش دارند، بلکه اهداکنندگان خرد همچنین به شکل مهمی در شکلدهی به آینده جمعآوری مالی و تأمین منابع سازمانهای خیریه و غیرانتفاعی دخیل هستند.
5 مرحله برای اجرای روشهای فناوری مالی (فینتک) در سازمان شما
اکنون که یک نمای کلی از نحوهی تأثیر فینتک بر آینده سازمانهای غیرانتفاعی دارید، وقت آن رسیده که به فکر تدوین روشهای اجرایی برای وارد کردن این رویکردها به سازمان خود بیفتید. در ادامه پنج مرحله کلیدی برای شما آمده است تا به شما در شروع تلاشهای جمعآوری مالی کمک کند.
1. سرمایهگذاری در تحول دیجیتال:
این ابتدا به معنای این است که به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی، تصمیم بگیرید به تحول دیجیتال سرمایهگذاری کنید. این تصمیم به معنای تخصیص منابع مالی، زمان و تواناییهای انسانی به منظور بهبود فرایندها و ارتقاء تکنولوژیهای مورد استفاده در سازمان شما است. به عبارت دیگر، شما تصمیم میگیرید که تکنولوژی و راهکارهای دیجیتال را جزء اولویتهای سازمانی خود قرار دهید.
این تصمیم به شما این امکان را میدهد که فرآیندها، ارتباطات با اهداکنندگان و جمعآوری مالی را از طریق تکنولوژی بهبود دهید. به عنوان مثال، شما میتوانید سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) دیجیتالی را به کار بگیرید تا اطلاعات اهداکنندگان را به بهترین شکل ذخیره و به اشتراک بگذارید. همچنین، میتوانید پلتفرمهای آنلاین را برای جمعآوری مالی بهبود ببخشید تا به اهداکنندگان امکان پرداخت آسانتری ارائه دهید. در مجموع، این مرحله به شما این امکان را میدهد که تمامی اجزاء سازمان خود را به تحول دیجیتال پاسخگو کنید.
۲. آگاهی داشته باشید:
در مرحله دوم، باید به تاریخچه و تازهترین توسعههای در زمینه فینتک و سایر فناوریها آگاه باشید. این توجه به این نکته مرتبط است که بسیاری از این فناوریها به شما امکان میدهند با اهداکنندگان به فاصله از راه دور تعامل کنید، به این معنی که ممکن است نتوانید هویت و اطلاعات کاملی از اهداکنندگان داشته باشید. به عنوان مثال، در برخی موارد افراد میتوانند به طور ناشناس کمک مالی کنند.
با بروز بودن و آگاهی از این تغییرات و ابزارهای جدید، شما قادر خواهید بود بهترین استفاده را از این فناوریها برای تعامل با اهداکنندگان داشته باشید. همچنین، اطلاعات به دست آمده از این تحقیقات و آگاهی به شما امکان میدهد تا برنامهها و استراتژیهای جدیدی برای ادامه جمعآوری مالی و افزایش تعامل با اهداکنندگان ترتیب دهید.
۳. انتخاب ابزارهای دیجیتال مناسب:
در مرحله سوم، بعد از سرمایهگذاری در تحول دیجیتال، شما باید ابزارهای دیجیتال مناسب را انتخاب کنید تا از طریق آنها به بهبود تعامل با اهداکنندگان بپردازید. این ابزارهای دیجیتال میتوانند شامل نرمافزارها، پلتفرمها، ابزارهای مدیریت ارتباط با مشتری و دیگر فناوریهای مرتبط با جمعآوری مالی و ارتباط با اهداکنندگان باشند.
سرمایهگذاری در این ابزارهای دیجیتال بسیار حیاتی است، زیرا تغییرات در فینتک و سایر پلتفرمها ممکن است شما را از اهداکنندگان دور نگه دارد. به عبارت دیگر، این ابزارهای دیجیتال به شما امکان میدهند تا با تکنولوژیهای جدید و نوآورانه ارتباط بیشتری با اهداکنندگان برقرار کرده و به تعامل و ارتباط مؤثرتری با آنها بپردازید. این امر بسیار اهمیت دارد چرا که از طریق این ابزارهای دیجیتال، شما میتوانید فرایندهای جمعآوری مالی خود را بهبود بخشید و از مزایای تحول دیجیتال بهرهبرداری کنید.
۴. تعامل منظم با اهداکنندگان خرد:
پس از پیادهسازی ابزارهای دیجیتال مناسب، باید به تعامل منظم با اهداکنندگان خرد بپردازید. به این معنا که باید اقداماتی انجام دهید تا با این نوع اهداکنندگان ارتباط منظم برقرار کنید و با آنها به صورت مداوم در تعامل باشید.
برای این منظور میتوانید اقداماتی انجام دهید مانند ارسال بهروزرسانیهای منظم به اهداکنندگان خرد تا از آنها در جریان تازهترین اخبار و پیشرفتهای سازمان آگاه کنید. همچنین، تشکر و پاداش از اهداکنندگان خرد نیز از اقدامات مهم در این مرحله است. این اقدامات میتوانند شامل تشکر رسمی از کمکهای آنها و ارائه پاداشهایی باشند که اهداکنندگان را تشویق به ادامه حمایت کنند.
علاوه بر این، باید یک برنامه هماهنگ و مدوام برای تعامل با اهداکنندگان خرد توسعه دهید. این برنامه باید شامل استراتژیها و رویکردهایی باشد که به شما کمک کنند تا با این نوع اهداکنندگان به بهترین شکل ارتباط برقرار کنید و از حمایتهای آنها بهرهبرداری کنید. این مرحله بسیار اهمیت دارد زیرا اهداکنندگان خرد نیز نقش مهمی در حمایت از سازمان غیرانتفاعی دارند و ایجاد ارتباط موثر با آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
۵. ارزیابی نیکوکاری اشتراکی:
در مرحله پنجم، میتوانید مدل نیکوکاری اشتراکی را ارزیابی کنید. بسیاری از سازمانهای غیرانتفاعی به مدلی نظیر اسپاتیفای نگاه میکنند. در این مدل، هدف اصلی این است که تعداد زیادی از اهداکنندگان به صورت منظم و مداوم هدایا کوچک را از طریق پلتفرمهای مبتنی بر اشتراک ارائه دهند.
با توجه به کاهش تعداد اهداکنندگان نیکوکاری عمده و افزایش قابل ملاحظهای در فناوریها و دسترسی به افراد، جلب کمکهای کوچک از یک جمعیت بزرگ میتواند یک منبع درآمد عالی برای اضافه کردن به برنامه توسعه استراتژیک سازمانهای غیرانتفاعی باشد. به عبارت دیگر، این مدل از نیکوکاری اشتراکی به شما اجازه میدهد تا از تعداد زیادی اهداکننده کممقدار کمکهای کوچک جذب کنید و منابع مالی پایدارتری برای سازمانتان فراهم کنید. این موضوع به ویژه اهمیت دارد زیرا با تغییرات در الگوی حمایت مالی، به دنبال راههای جدیدی برای تأمین منابع مالی به منظور توسعه و پیشرفت سازمانتان میباشید.
تا حدودی، مسیر سنتی به موفقیت در جمعآوری منابع مالی بیاثرتر از گذشته به نظر میآید. اما همانطور که گفتم، این وضعیت فرصتهای جدیدی برای سازمانهای غیرانتفاعی ایجاد میکند. اهداکنندگان خرد یک مثال عالی از این هستند که چگونه اهداکنندگان به شکل مداوم در آینده تاثیرگذار هستند. اگر من را میشناسید، آنوقت میدانید که من همیشه میگویم اهداکنندگان مبلغی را تحتنظر میگیرند که به نوشتن آن کمک میکنند. بله، اهداکنندگان عمده اهمیت دارند، اما در دوران دیجیتال و با استفاده از فینتک، حتی مهمتر است که به اهداکنندگان خرد خود توجه کنید.
برای آشنایی با مزایای بیشتر فناوریهای مالی(Fintech) در جذب سرمایه و کمک های مالی میتونید به لینک زیر مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید